Συστατικά
Κοτόπουλο
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
Μαρινάδα Βουτυρογάλακτος
- 1 κούπα βουτυρόγαλα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά της επιλογής σας (ανάλατα)
Πανάρισμα Με Ρυζάλευρο
- ¾ αλεύρι από καστανό ρύζι
- ¼ κούπα κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Περίπου ¼ κούπας έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλύνετε και στεγνώστε το στήθος κοτόπουλου με χαρτοπετσέτες. Τοποθετήστε τα στήθη μεταξύ δύο φύλλων ψησίματος και χτυπήστε με μια σφύρα κρέατος ή πλάστη. Κόψτε σε λωρίδες. Αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε καλά τα υλικά μαρινάδας βουτυρογάλατος. Ρίξτε τις λωρίδες κοτόπουλου και ανακατέψτε για να τις καλύψετε καλά. Σκεπάστε και ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
- Όταν είστε έτοιμοι να τηγανίσετε, ανακατέψτε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους.
- Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι σταφυλιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό (δοκιμάστε ρίχνοντας μια πρέζα αλεύρι στο ζεστό λάδι για να δείτε αν δημιουργεί φυσαλίδες), ξεκινήστε με το επόμενο βήμα.
- Βάλτε ένα κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ για πανάρισμα και επικαλύψτε το ελαφρά και ομοιόμορφα. Απομακρύνετε υλικό που μπορεί να περισσεύει και τοποθετήστε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι. Θα πρέπει να δείτε μια γραμμή φυσαλίδων να σχηματίζεται κατά μήκος των άκρων του κοτόπουλου. Εάν το δείτε, το λάδι είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία και είστε έτοιμοι να τηγανίσετε το υπόλοιπο κοτόπουλο.
- Βάζετε γρήγορα τις υπόλοιπες κοτομπουκιές στο μείγμα αλευριού με τον ίδιο τρόπο. Προσθέστε τες στο ζεστό λάδι, αφήνοντας περίπου 3 εκ. χώρο μεταξύ κάθε λωρίδας. Μην παραγεμίσετε το τηγάνι (ίσως χρειαστεί να τα τηγανίσετε σε παρτίδες). Τηγανίστε έως ότου ροδίσουν ελαφρά και γίνουν τραγανές στην αφή, 4-5 λεπτά. Γυρίστε τις λωρίδες και τηγανίστε έως ότου η άλλη πλευρά να γίνει χρυσοκαστανή, άλλα 4-5 λεπτά.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν. Ελέγξτε τις λωρίδες για να βεβαιωθείτε ότι το κέντρο είναι ψημένο. Πρέπει να είναι λευκό, όχι ροζ. Εάν το κρέας είναι ακόμα ροζ, ολοκληρώστε το μαγείρεμα σε φούρνο 220 βαθμών για 10 λεπτά.