Συστατικά
- 450 γρ. κόκκινα φασόλια, στον μούσκιο
- 450 γρ. καλό καπνιστό λουκάνικο, κατά προτίμηση andouille, κομμένο σε μέγεθος νομίσματος
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κλαράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 6-8 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- Μείγμα μπαχαρικών creole
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
- 1 Πρέζα τριμμένο φασκόμηλο
- 3 φύλλα δάφνης
- Καυτερή sauce
- 1 μάτσο φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ρύζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κάψτε λάδι σε μια Μαντεμένια Κατσαρόλα 4.73Lt .
- Καβουρδίστε το λουκάνικο, ανακατεύοντας συχνά, για να αποδώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ζωμούς. Όταν ροδίσει καλά, βγάλτε το λουκάνικο από την κατσαρόλα και στραγγίξτε το σε χαρτί κουζίνας.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, το μείγμα μπαχαρικών creole, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμα 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το σέλερι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Στραγγίξτε το νερό από τα εμποτισμένα κόκκινα φασόλια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Καλύψτε με νερό. Τρίψτε τον βασιλικό ανάμεσα στις παλάμες σας καθώς τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε φασκόμηλο και φύλλα δάφνης. Προσθέστε ξανά το λουκάνικο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το μείγμα να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, για περίπου 1-1½ ώρες.
- Όταν τα φασόλια γίνουν, πολτοποιήστε μερικά με έναν πολτοποιητή πατάτας μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια και σχεδόν όλο τον μαϊντανό, διατηρώντας λίγο μόνο μαϊντανό για το σερβίρισμα. Αλατοπιπερώστε καλά με τη ζεστή σάλτσα.
- Σερβίρετέ το ζεστό με λευκό ρύζι, τον επιπλέον μαϊντανό και αρκετή καυτερή sauce.