Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Σούπα Μυδιών Από Την Βόρεια Καρολίνα

Σούπα Μυδιών Από Την Βόρεια Καρολίνα

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

25 λεπτά

Μερίδες

10-12

Συστατικά

  • 120 γρ. παστό χοιρινό ή μπέικον, κομμένο σε φέτες των 0,6 εκ.
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κούπες. νερό, ή μισό νερό και μισό ζωμό μυδιών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό χονδροκομμένα μύδια (βλ. Σημείωση κουζίνας)
  • 4 κούπες πατάτες σε κύβους του 1 εκ.
  • 2 δωδεκάδες μικρά μύδια στο κέλυφος τους, πλυμένα (βλ. Σημείωση κουζίνας.)
  • Γάλα, ελαφρύ ή πλήρες, κρέμα γάλακτος ελαφριά ή πλήρης (ό,τι προτιμάτε)
  • Λευκό ψωμί σε φέτες (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
  • Crackers στειδιών

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε το χοιρινό σε μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραγανιστεί. Αφαιρέστε το χοιρινό και πετάξτε ό,τι μείνει, διατηρώντας το λιωμένο λίπος στην κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (αλλά όχι να πάρει χρώμα), για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Ρίξτε το νερό και μετά προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε. Προσθέστε τα μύδια, μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράστε αργά, χωρίς καπάκι, έως ότου τα μύδια μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα.
  2. Προσθέστε τις πατάτες, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε τα μύδια με το κέλυφος και καλύψτε το δοχείο. Προσθέστε το γάλα εάν το χρησιμοποιήσετε ακριβώς πριν το σερβίρετε, αλλά δώστε αρκετό χρόνο για να ζεσταθεί (μερικά λεπτά συνήθως φτάνουν).
  3. Εάν θέλετε, τοποθετήστε μια φέτα ψωμί στο κάτω μέρος κάθε μεγάλου ρηχού μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με crackers στρειδιών.
Σημείωση Κουζίνας: Με την ισχυρή γεύση της θάλασσας, τα quahogs, το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας clam, κάνουν τα καλύτερα μύδια για σούπα. Αγοράστε τα και καθαρίστε τα μύδια μόνοι σας ή χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα, τα οποία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Μείνετε μακριά από κονσερβοποιημένα μύδια. Και ενώ η Βόρεια Καρολίνα μπορεί να μην σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα μύδια, η πολιτεία διαθέτει μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία αχιβάδων και διανέμει σταθερά σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή της Αμερικής. Παραλλαγές: Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στα μύδια. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα περισσότερα θαλασσινά σε αυτό τη σούπα. Στον Φρεντ αρέσει ένας συνδυασμός από μύδια, γαρίδες και χτένια. Ξεκινήστε τη σούπα σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέστε τις γαρίδες και τα ψάρια μαζί με τα μύδια με το σκληρό κέλυφος. Τα χτένια μπαίνουν στο τέλος. Μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς μύδια. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε γαρίδες, χτένια, στρείδια και / ή φιλέτα λευκών ψαριών. Αφού μαγειρέψετε το κρεμμύδι και προσθέσετε το νερό και / ή το χυμό αχιβάδας, αφήστε το ζωμό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες και, στη συνέχεια, προσθέστε την επιλογή των θαλασσινών 10 λεπτά αργότερα (εκτός από τα χτένια, τα οποία μπαίνουν στο τέλος). «Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγεις να το φτιάξεις, αυτό το chowder, ένα τηγάνι ψωμιού καλαμποκιού και κάποιο λαχανικό φτιάχνουν πολύ καλό φαγητό», δηλώνει ο Fred.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση