Συστατικά
- ⅓ κούπα (+ ½ κούπα) μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη και χωρισμένη
- 1 κούπα ανάλατο βούτυρο, + λίγο ακόμα για το λάδωμα του σκεύους
- 1 ½ κούπες + 2 κουταλιές σούπας ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη turbinado, χωρισμένη
- 1 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ½ κούπα ημίγλυκη σοκολάτα, χοντροκομμένη (ή δάκρυα σοκολάτας)
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε μπεν μαρί, λιώστε το ⅓ κούπας μαύρη σοκολάτα και βούτυρο για 10 λεπτά.*
- Ανακατέψτε 1-½ κούπες ζάχαρη, αλεύρι, αυγά και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας.
- Διπλώστε την υπόλοιπη ½ κούπα μαύρη σοκολάτα και ημίγλυκη σοκολάτα. Ρίξτε τη ζύμη σε λαδωμένο τηγάνι και ψήστε για 40-45 λεπτά.
- Ενώ τα brownies ψήνονται, φτιάξτε τη σαντιγί: χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να πήξει.
- Αφήστε τα brownies να κρυώσουν εντελώς και κόψτε τα σε τετράγωνα. Σερβίρετε με σαντιγί.