Συστατικά
Ρολό Χοιρινό Με Ντομάτες & Pesto
- 700 - 900 γρ. χοιρινό φιλέτο
- ½ κούπα σπιτικό πέστο
- ¼ κούπα ντομάτες cherry, κομμένες στα 4
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σπασμένη πιπεριά
- Σπάγγο κουζίνας
- Βασιλικό για γαρνιτούρα
Σπιτικό Pesto
- ½ κούπα φρυγανισμένα κουκουνάρια
- ¾ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 5 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ⅓-⅔ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ρολό Χοιρινό
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ανοίξτε σε σχήμα πεταλούδα το χοιρινό φιλέτο. Κόψτε το οριζόντια και προσέξτε να μην το κόψετε σε όλη τη διαδρομή. Πιάστε κάθε μισό κομμένο σε φέτες και ανοίξτε για να χωρίσει το κρέας, σε πάχος 1 εκ.
- Απλώστε το pesto πάνω από το φιλέτο του χοιρινού και πασπαλίστε με ντομάτες. Τυλίξτε τη μέση και δέστε με σπάγκο κουζίνας. Αλατοπιπερώστε όλες τις πλευρές και πασπαλίστε με επιπλέον ντομάτες από πάνω.
- Προθερμάνετε την Chef Collection Τετράγωνη Μαντεμένια Πλάκα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Σωτάρετε το χοιρινό κρέας για 1-2 λεπτά από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια ψήστε στον φούρνο για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να γίνεί). Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Αφαιρέστε τον σπάγκο και κόψτε σε φέτες.
Σπιτική Pesto
- Ανακατέψτε το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και τον βασιλικό σε ένα μίξερ, για περίπου 1 λεπτό.
- Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε αργά ελαιόλαδο μέχρι το pesto να γίνει λείο, για περίπου 1 λεπτό.