Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ρολό Μπριζόλας Με Σκόρδο

Ρολό Μπριζόλας Με Σκόρδο

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

8 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

30 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 1kg μοσχαρίσια βιολογική μπριζόλα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 λωρίδες χοιρινό μπέικον, μαγειρεμένο (αλλά όχι τραγανό) και ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο σπανάκι
  • ⅓ κούπα ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια (button), (7 με 8 ολόκληρα μανιτάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Xτυπήστε την μπριζόλα σε πάχος 1 εκ. ή λιγότερο. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη επιφάνεια για να εργαστείτε όταν τη γεμίζετε.
  3. Αλατοπιπερώστε την μπριζόλα και στις δύο πλευρές και μετά απλώστε την μπροστά σας σε έναν πάγκο εργασίας. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μπέικον από πάνω σε μία στρώση και έπειτα άλλη μία στρώση με το σπανάκι, τις ντομάτες και τα μανιτάρια, με αυτή τη σειρά. Τυλίξτε τη μπριζόλα προς τα πάνω σφιχτά σε ρολό και στη συνέχεια, δέστε το με σπάγγο κουζίνας σε 2 ή 3 μέρη για να το κρατήσετε ενωμένο. (Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τυλίξετε το ρολό με πλαστική μεμβράνη και να το βάλετε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα, αν θέλετε. Πριν το μαγείρεμα όμως θα πρέπει να το έχετε φέρει σε θερμοκρασία δωματίου.)
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.48εκ. σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι κάψει, ρίξτε το ρολό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 2-3 λεπτά συνολικά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίστε με σκόρδο το ρολό περιμετρικά. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο έως ότου η γέμιση είναι κάωει, αλλά το κρέας να είναι ακόμα ροζ στο κέντρο, για 10-15 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το σπάγγο, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε!
Παραλλαγές: Γίνετε δημιουργικοί με τη γέμιση. Δοκιμάστε οποιονδήποτε συνδυασμό από τις αγαπημένες σας γεύσεις, όπως λιαστές ντομάτες, καρδιές αγκινάρας, σπανάκι, κρεμμύδια, μανιτάρια, μπέικον, λουκάνικο, σαλάμι, πράσινες ή μαύρες ελιές, φρέσκα βότανα κ.λπ.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση