Συστατικά
- 230 γρ. πανσέτα ή μπέικον, καθαρισμένο από το περιττό λίπος και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κούπες λευκό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες (περίπου 1 μεσαίο κρεμμύδι)
- 5 μανιτάρια, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 ½ κούπες χοντροκομμένο αντίδι ή άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό όπως λαχανίδα, σέσκουλο, σπανάκι ή φύλλο μουστάρδας
- 8 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας πλήρους λιπαρών ή κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι, σοτάρετε την πανσέτα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους έτσι ώστε να παραμείνει μόνο μια λεπτή επίστρωση στο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέστε τα μανιτάρια, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού από το δεσμευμένο λίπος (αν χρειάζεται) και τα αντίδια. Φέρτε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα αντίδια.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα καρύδας, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και λίγο μαύρο πιπέρι.
- Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι με το μείγμα των μυρωδικών και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά για να δέσει ο πάτος.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά.
- Γυρίστε το φούρνο στο grill και ψήστε στο πάνω μέρος για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
- Αφήστε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρετε. Η ομελέτα είναι εξαιρετική ακόμα και κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου