Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- ½ κούπα χυμό αχιβάδας
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ¼ κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 900 γρ. αχιβάδες
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει, για 1-2 λεπτά.
- Ρίξτε το λευκό κρασί, τον χυμό αχιβάδων, το βούτυρο, την κόκκινη πιπεριά και τον χυμό λεμονιού. Βράστε.
- Προσθέστε τις αχιβάδες και καλύψτε για 4 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.