Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Μπριζόλες Mε Βούτυρο Από Blue Cheese

Μπριζόλες Mε Βούτυρο Από Blue Cheese

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

10 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

Βούτυρο από μπλε τυρί (blue cheese)
  • ½ κούπα ανάλατο βούτυρο, μακαλό
  • 120 γρ. μπλε τυρί, σε κομματάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο μαύρο πιπέρι
Μπριζόλες
  • 2 μπριζόλες, πάχους περίπου 2,5 εκ.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο σε μικρό μπολ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπλε τυρί, το Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη, βγάλτε το μείγμα βουτύρου και τυλίξτε το σαν κορμό, περιστρέφοντας τα άκρα. Καταψύξτε το βούτυρο μέχρι να σταθεροποιηθεί *.
  2. Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε σιγά σιγά ένα μαντεμένιο τηγάνι και μετά βουρτσίστε προσεκτικά το τηγάνι με λάδι.
  3. Προσθέστε στις μπριζόλες αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές. Τοποθετήστε προσεκτικά τις μπριζόλες στο καυτό τηγάνι και ψήστε για 2 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και αφήστε το για 2 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Σερβίρετε με λίγο βούτυρο από blue cheese σε κάθε μπριζόλα.
*Pro Tip: Το μείγμα βουτύρου συνήθως διατηρείται στον καταψύκτη έως και ένα μήνα.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση