Συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κούπα παγωμένο ανάλατο βούτυρο, + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα πουρέ γλυκοπατάτες, παγωμένο
- ¾ κούπα βουτυρόγαλα
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λίπος, λιωμένο
- Φρέσκο φασκόμηλο κομμένο σε κορδέλες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 232 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε το τηγάνι 30.48 εκ. στο φούρνο για να προθερμανθεί.
- Προσθέστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και στη συνέχεια τρίψτε το παγωμένο βούτυρο στο αλεύρι. Χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα και τη γλυκοπατάτα και προσθέστε τα στο μείγμα του αλευριού. Βγείτε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους περίπου 1-2 εκ.
- Πασπαλίστε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης με αλεύρι από τις άκρες των δακτύλων σας και διπλώστε το φύλλο της ζύμης στα τρία, όπως διπλώνετε μια επαγγελματικής επιστολής. Επαναλάβετε το χτύπημα, το πασπάλισμα και το δίπλωμα επτά φορές - ή λιγότερες εάν αισθάνεστε ότι η ζύμη αρχίζει να σφίγγει.* Την τελευταία φορά, χτυπήστε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος του τηγανιού σας. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη μπισκότων ή Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, κόψτε σε περίπου 13 στρογγυλά μπισκότα.
- Βγάλτε το προθερμασμένο τηγάνι από το φούρνο. Ρίξτε το φυτικό λίπος στο τηγάνι και επιστρέψτε στο φούρνο για 2 λεπτά. Αφαιρέστε ξανά το τηγάνι και τοποθετήστε κάθε μπισκότο στο τηγάνι, και αναποδογυρίστε το αμέσως για να επικαλυφθούν και οι 2 πλευρές του με φυτικό λίπος.
- Καλύψτε τα από πάνω με κορδέλες φασκόμηλου. Επιστρέψτε το τηγάνι στον φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς Κελσίου. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 12-18 λεπτά.
- Αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο πριν τα σερβίρετε.