Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Μπισκότα Βουτύρου Του Brigg

Μπισκότα Βουτύρου Του Brigg

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για τον πάγκο εργασίας
  • ½ κούπα παγωμένο ανάλατο βούτυρο, συν 2 επιπλέον κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • ¾ κούπα ξινόγαλα (buttermilk)
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο φυτικό λίπος

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 232 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26 εκ. στο φούρνο για να προθερμανθεί.
  2. Μετρήστε το αλεύρι που φουσκώνει σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  3. Χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη, τρίψτε γρήγορα ½ κούπα κρύο σκληρό βούτυρο στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Δουλεύοντας γρήγορα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να διανείμετε απαλά το τεμαχισμένο βούτυρο στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  4. Προσθέστε το ξινόγαλα (buttermilk) και μετά ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  5. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας αλευρωμένα δάχτυλα, χτυπήστε γρήγορα περίπου το μέγεθος ενός φύλλου χαρτιού 21.59x27.94 εκ., το οποίο θα έχει πάχος περίπου 1-2 εκ.. Πολύ ελαφρώς τινάξτε την επιφάνεια της ζύμης από το αλεύρι με τις άκρες των δαχτύλων, στη συνέχεια διπλώστε το φύλλο της ζύμης στα τρίτα, όπως όταν διπλώνετε μια επαγγελματική επιστολή. Επαναλάβετε τα βήματα του χτυπήματος, του ξεσκονίσματος και του διπλώματος επτά φορές, ή λιγότερα εάν αισθάνεστε ότι η ζύμη αρχίζει να σφίγγει - η υπερβολική ζύμη κάνει ένα σκληρό μπισκότο! την τελευταία φορά, χτυπήστε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος του τηγανιού σας. Χρησιμοποιώντας έναν στρογγυλό κόφτη μπισκότων ή ένα ποτήρι, κόψτε σε περίπου 7 στρογγυλά μπισκότα. Συγκεντρώστε τα υπολείμματα για να σχηματίσετε το 8ο μπισκότο με το χέρι.
  6. Με ένα γάντι λαβής, αφαιρέστε προσεκτικά το προθερμασμένο τηγάνι από το φούρνο. Ρίξτε το λιωμένο μείγμα στο προθερμασμένο τηγάνι και στη συνέχεια, επιστρέψτε στο φούρνο για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει. Τοποθετήστε κάθε μπισκότο στο τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, γυρίστε αμέσως για να επικαλύψετε και τις δύο πλευρές.
  7. Τοποθετήστε το ζεστό τηγάνι στο φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 280 βαθμούς Κελσίου. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές των μπισκότων, για περίπου 12-18 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από το φούρνο. Περάστε τις κορυφές με επιπλέον λιωμένο βούτυρο. Σερβίρετε ζεστό!Κουζίνα Σημείωση: Αυτή η συνταγή διπλασιάζεται εύκολα για να μαγειρευτεί σε ένα τηγάνι 30.48 εκ.και αποδίδει περίπου 12 μπισκότα.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση