Συστατικά
- 350 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- ¼ κούπας (+2 κουταλιές της σούπας) σόγια sauce, χωριστά
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Μπουκετάκια από 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο
- 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο αραβοσίτου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ginger
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1-½ κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
- φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια και σουσάμι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόψτε το φιλέτο σε λωρίδες των 0,6 εκ. (κάθετα στην φορά των ινών) και μαρινάρετε το σε ένα μπολ με το ¼ κούπας σόγια sauce και την μαγειρική σόδα. Αφήστε στην άκρη για 15 λεπτά έως μία ώρα.
- Προθερμάνετε το μαντεμένιο Mini Wok στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Συνδυάστε την υπόλοιπη σόγια sauce με το άμυλο αραβοσίτου & στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το ginger, την ζάχαρη και το σησαμέλαιο για να φτιάξετε την σάλτσα.
- Στραγγίξτε τις μοσχαρίσιες λωρίδες από την μαρινάδα και ανακινήστε τες καλά
- Ρίξτε ⅓ κούπας νερό στο wok και αυξήστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε μπρόκολο και βράστε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό ή μέχρι να γίνει το μπρόκολο όπως το προτιμάτε. Στραγγίξτε και τοποθετήστε σε μια πετσέτα κουζίνας για να στεγνώσει.
- Προσθέστε το φυτικό λάδι και περιστρέψτε το στο σκεύος να πάει παντού. Περιμένετε μέχρι να καπνίσει και στη συνέχεια προσθέστε τις μοσχαρίσιες λωρίδες. Μην τις μετακινείτε για ένα λεπτό, δώστε χρόνο ωστε να θωρακιστούν σωστά.
- Αφήστε το κρέας να τσιγαριστεί για ένα επιπλέον λεπτό και στην συνέχεια αφαιρέστε από το wok.
- Ρίξτε τη σάλτσα στο wok και βράστε την. Επιστρέψτε το κρέας στο wok και ρίξτε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
- Επιστρέψτε το μπρόκολο στο wok και καλύψτε το γρήγορα με την σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια και σουσάμι πάνω από το ρύζι.