Συστατικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
- μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ½ κούπα ελαιόλαδο, + λίγο ακόμα για το σκεύος
- ¼ κούπας τοματοπελτέ
- ¼ κούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών za'atar, + λίγο ακόμα για ράντισμα
- ¼ κουταλιά της σούπας πιπέρι cayenne
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα όλα μαζί και στη συνέχεια καλύψτε από πάνω κάθε κομμάτι μελιτζάνας καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδωμένη κατσαρόλα, πασπαλίστε με περισσότερο μείγμα μπαχαρικών za'atar, καλύψτε και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, 45 λεπτά έως 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε ζεστό από το ταψί.