Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κόκκινο Ρύζι Σαβάνας

Κόκκινο Ρύζι Σαβάνας

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

40 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι από μπέικον
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 κούπα σέλερι κομμένο σε κύβους (με τα εσωτερικά φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας (συν ένα κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
  • 2 κούπες ντομάτες κονσέρβα (με το χυμό τους), ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή ξύδι μηλίτη (εάν χρησιμοποιείτε ξύδι μηλίτη, προσθέστε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς)
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες ή 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 κούπες ακατέργαστο ρύζι Carolina Gold
  • 230γρ. λουκάνικο andouille ή chorizo, ψημένο και κομμένο σε φέτες
  • 230γρ. γαρίδες, πάχους 1 εκ. περίπου, κατά προτίμηση φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας από το λάδι μπέικον και το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, το ξύδι, μια άλλη κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και τα τσίλι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. 2. Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι μπέικον και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαζί σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά έως ότου αφρίσουν. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι αδιαφανές, 5-6 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για την τελική γεύση του πιάτου, οπότε μην "τσιγκουνευτείτε" με την ώρα αλλά και μην αφήνετε το ρύζι να καεί. 3. Προσθέστε 4 φλιτζάνια μείγμα ντομάτας στο ρύζι, ανακατέψτε και σκεπάστε. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και μαγειρέψτε το ρύζι για 25 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. Μετά από 25 λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να καθίσει για 5 ακόμη λεπτά. ΑΛΛΑ, ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το λουκάνικο στο υπόλοιπο μείγμα ντομάτας στην κατσαρόλα, σκεπάστε και διατηρήστε το ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά. 4. Ενώ το ρύζι κάθεται, λιώστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου αφρίζει. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαγειρευτούν. προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες στο λουκάνικο και το μείγμα ντομάτας και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. 5. Ρίξτε το μείγμα γαρίδας και λουκάνικου πάνω στο ρύζι. Ανακατέψτε απαλά το ρύζι (δεν θέλετε να σπάσετε τους κόκκους) για να τα συνδυάσετε. Σερβίρετε αμέσως.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση