Συστατικά
Βούτυρο Πορτοκάλι
- 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
- 5 κουταλιές της σούπας, χωριστά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
- ¼ κούπας Grand Marnier
- 2 κουταλιές της σούπας brandy
Κρέπες
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα μη αποβουτυρωμένο γάλα
- ⅔ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, χωριστά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Κρέπες
- Χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, τις 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν λεία υφή.
- Θερμάνετε το μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. της Lodge σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Αλείψτε την επιφάνεια του τηγανιού, με το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε αρκετή ποσότητα μείγματος, ωστε να καλύψετε όλο τον πάτο του τηγανιού, περίπου 1/3 κούπας.
- Περιστρέψτε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά και γυρίστε. Μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό και στη συνέχεια μεταφέρετε την κρέπα σε ένα ξύλο κοπής.
- Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Βούτυρο Πορτοκάλι
- Χτυπήστε το βούτυρο, τις 4 κουταλιές ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Προθερμάνετε τον φούρνο πριν ψήσετε. Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το βούτυρο πορτοκάλι στο κέντρο κάθε κρέπας. Διπλώστε την κρέπα στη μέση και στη συνέχεια στη μέση ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε όλες τις κρέπες.
- Επιστρέψτε τις κρέπες στο τηγάνι και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ψήστε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη και μετά βγάλτε το τηγάνι από το φούρνο.
- Ζεστάνετε το μπράντυ και το Grand Marnier σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά.
- Με έναν μακρύ αναπτήρα, ανάψτε φωτιά στο μείγμα των ποτών και στη συνέχεια, ρίξτε το μέσα στο τηγάνι με τις κρέπες. Αφήστε την φλόγα μέχρι να σβήσει μόνη της. Μόλις η φλόγα εξαφανιστεί, μπορείτε να σερβίρετε!