Συστατικά
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι shallot, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα κριθαράκι
- 3 ½ κούπες ζωμό κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κούπες φρέσκο σπανάκι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
- φρέσκο δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
- λεμόνι σε φέτες, για γαρνίρισμα
- νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για γαρνίρισμα
- μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205° C.
- Θερμάνετε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
- Περάστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
- Προσθέστε λάδι και ψήστε το κοτόπουλο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω μέχρι η πέτσα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 4-5 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη σε ένα πιάτο, μέχρι να συνεχίσετε το μαγείρεμα αργότερα.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το κριθαράκι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να βράσει.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία και σκεπάστε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός από το κριθαράκι, για περίπου 12-15 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε για λίγο, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ψηθεί και η πέτσα να γίνει τραγανή για περίπου 5-7 λεπτά.
- Πασπαλίστε με το τυρί και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού, το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό.