Συστατικά
- 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 1 καυτερές πιπεριές poblano, χωρίς το εσωτερικό
- 1 καυτερές πιπεριές serrano, χωρίς το εσωτερικό
- 1 κούπα κόλιανδρος, συσκευασμένο
- ¼ κούπα νερό
- 3 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ½ κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 βιολογικές μοσχαρίσιες μπριζόλες
Εκτέλεση
- Σε προθερμασμένη μαντεμένια σχάρα/πλάκα διπλής όψης, ψήνετε το σκόρδο με τη φλούδα, τις πιπεριές poblano και τις πιπεριές serrano μέχρι να μαλακώσουν για 10 περίπου λεπτά και μετά αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε το σκόρδο, τις πιπεριές poblano & serrano και αφαιρέστε τα καυτερά σποράκια από το εσωτερικό των πιπεριών.
- Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, προσθέστε το σκόρδο, τα καυτερά σποράκια από το εσωτερικά των πιπεριών, το κόλιανδρο, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη σκόνη κρεμμυδιού. Ανακατέψτε τη σάλτσα σε υψηλή και σταθερή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέστε το λάδι. Αλατοπιπερώστε τη σάλτσα για γεύση και στη συνέχεια αφήστε στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για 10-15 λεπτά. Στην ίδια μαντεμένια επιφάνεια γκριλ, ψήστε τις μπριζόλες σύμφωνα με το πως τις προτιμάτατε (μετρια ψημένες ή καλοψημένες). Αφού γίνουν, αφήστε τες να ξεκουράστούν από τη σχάρα για 5 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε σε φέτες. Σερβίρετε την μπριζόλα με τη σάλτσα.