Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Πίτα Με Κιμά

Πίτα Με Κιμά

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

60 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

45 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

Γέμιση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 680 γρ. κιμά (χοιρινό, γαλοπούλα ή κοτόπουλο)
  • 1 1/2 κούπες πατάτες ρουστίκ,χωρίς την φλούδα, κομμένες σε κύβους ή τριμμένες
  • 1 κούπα κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/2 - 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1/2 - 3/4 κούπας νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
Ζεστό Νερό Ζαχαροπλαστικής
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Για την γέμιση, ζεστάνετε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και όταν γυαλίσει, προσθέστε τον κιμά της επιλογής σας, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το νερό και τη δάφνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί το κρέας, οι πατάτες να γίνουν τρυφερές και το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να εξατμιστεί. Αποσύρετε από την φωτιά, αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και αφήστε την γέμιση, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Για τη ζύμη, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λακούβα στο κέντρο. Αφήστε το νερό και το λίπος να βράσουν σε μια κατσαρόλα και ρίξτε στο μείγμα αλευριού που βρίσκεται στην λακούβα. Ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί ομοιόμορφα το μείγμα. Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσει αρκετά για να μπορείτε να το χειριστείτε άνετα.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Για να συναρμολογήσετε την πίτα, πάρτε το 1/3 της ζύμης και αφήστε το στην άκρη, σκεπασμένο. Τυλίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε έναν κύκλο διαμέτρου 33 έως 35.5 εκ.. Λαδώστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 25.4 εκ. και στρώστε τη ζύμη μέσα σε αυτό, βάζοντας το απαλά στις γωνίες και αφήνοντας 1.2 εκ. παραπάνω έξω από το τηγάνι.
  5. Γεμίστε το τηγάνι με τη γέμιση που έχει κρυώσει, στρώνοντας την από πάνω ομοιόμορφα για να είναι επίπεδη.
  6. Τυλίξτε το υπόλοιπο τρίτο της ζύμης σε κύκλο 27.94 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα πιάτο 25.4 εκ. ως πρότυπο, κόψτε τη ζύμη για να γίνει ένας ομοιόμορφος κύκλος. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη για να κάνετε αεραγωγούς στον κύκλο της ζύμης σε διακοσμητικό μοτίβο.
  7. Μεταφέρετε τον κύκλο στην κορυφή της πίτας. Περάστε τις προεξέχουσες άκρες της κάτω κρούστας στην άκρη του κύκλου και σφίξτε για να σφραγίσετε. Αλείψτε την κορυφή της πίτας με το χτυπημένο αυγό και ψήστε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δείτε τη γέμιση να φουσκώνει μέσα από τους αεραγωγούς. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν την κόψετε! Σερβίρετέ την ζεστή.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση