Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κέικ

Κέικ "Red Velvet"

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

45 λεπτά

Μερίδες

12-16

Συστατικά

Κέικ
  • ½ κούπα (+2 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα (+2 κουταλιές της σούπας) βουτυρόγαλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 2 κουταλιές της σούπας υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 ¼ κούπες αλεύρι για κέικ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη
Γλάσο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κούπα (120 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 ¾ κούπα ζάχαρη άχνη
  • ¼ κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Κέικ
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στουε 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε όλη την επιφάνεια του μαντεμένιου σκεύους
  2. Σε σταθερό μίξερ στην υψηλή ταχύτητα, αναμείξτε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το βουτυρόγαλα, τη βανίλια, το ξύδι και το υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι για κέικ με το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κακάο σε σκόνη.
  5. Σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέστε εναλλάξ τα υλικά από τα 2 μπόλ στο μείγμα βουτύρου , ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα στεγνά.
  6. Απλώστε προσεκτικά το μείγμα στο μαντεμένιο σκεύος μέχρι τη μέση και ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι η λεπίδα από το μαχαίρι να βγει καθαρή.
  7. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το σκεύος και αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον, πριν προσθέσετε το γλάσο.
Γλάσο
  1. Χτυπήστε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την βανίλια μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφριά, απαλή υφή. Προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη, χτυπώντας καλά.
  2. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα, μέχρι το γλάσο να σφίξει ιδανικά.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση