Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Ζεστό Μπισκότο Σοκολάτας

Ζεστό Μπισκότο Σοκολάτας

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

30 λεπτά

Μερίδες

12

Συστατικά

  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
  • ¾ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα (170 γρ.) ημίγλυκα chips σοκολάτας
  • 283 γρ. γλυκόπικρα κομμάτια σοκολάτας
  • ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή πεκάν
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι 30.48 εκ. σε χαμηλή φωτιά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε και τα δύο είδη ζάχαρης στο λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε μέσα τα αυγά και τη βανίλια.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα ημιγλυκά chips σοκολάτας και τα γλυκόπικρα κομμάτια σοκολάτας
  3. Περάστε με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα τις άκρες του τηγανιού για να τις καθαρίσετε. Σκορπίστε τα καρύδια στο πάνω μέρος της ζύμης.
  4. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες και το κέντρο να είναι ακόμα λίγο μαλακό στην αφή, για 25-30 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από το φούρνο. Σερβίρετέ το ζεστό με παγωτό βανίλια.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση