Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Διώροφη Ομελέτα Denver Με Κέικ Καλαμποκιού

Διώροφη Ομελέτα Denver Με Κέικ Καλαμποκιού

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

22 λεπτά

Μερίδες

8-10

Συστατικά

Κέικ Καλαμποκιού
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία έτοιμο μείγμα καλαμποκάλευρου για κέικ & muffin
  • 1/3 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 8 μεγάλα αυγά
Μουστάρδα Με Σφένδαμο
  • 1/4 κούπας κίτρινη μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
Γέμιση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
  • 1/3 κούπας πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/3 κούπας φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κούπα φρέσκο ​​baby σπανάκι
  • 120 γρ. ζαμπόν κομμένο με λεπτές φέτες
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. 2. Χωρίστε το ελαιόλαδο σε δύο μαντεμένια τηγάνια 30.28 εκ. (L10SK3) και κουνήστε για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του πάτου. 3. Χτυπήστε ελαφρά μαζί, το έτοιμο μείγμα καλαμποκάλευρου για κέικ & muffin, τη κρέμα γάλακτος και 4 αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μισό μείγμα σε ένα από τα έτοιμα τηγάνια. Ρίξτε πάνω 4 αυγά (αυτό θα είναι η ανώτερη στρώση της στοίβας). Ρίξτε το υπόλοιπο στο δεύτερο τηγάνι. Τοποθετήστε και τα 2 τηγάνια στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 18-22 λεπτά, ή έως ότου βάλετε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή. 4. Ενώ το ψωμί καλαμποκιού ψήνεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.28 εκ. (L10SK3) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρέψτε έως ότου το μπέικον αρχίσει να γίνεται τραγανό. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διαφανή και μαλακώσει η πιπεριά. Ανακατέψτε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά. 5. Χτυπήστε ελαφρά την μουστάρδα και το σιρόπι σφενδάμου, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη. 6. Για τη συναρμολόγηση, τοποθετήστε το ζαμπόν πάνω από τη στρώση κέικ καλαμποκιού. Απλώστε ομοιόμορφα γέμιση λαχανικών / μπέικον πάνω από το ζαμπόν. Ρίξτε από πάνω τριμμένο τυρί. Μεταφέρετε το δεύτερο κέικ καλαμποκιού με τα αυγά πάνω από το τυρί. Ρίξτε το μείγμα σφενδάμου-μουστάρδας λίγο πριν το σερβίρετε.
 
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση