Συστατικά
- 230 γρ. τυρί cheddar
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 350 γρ. γάλα εβαπορέ
- 113 γρ. πράσινες πιπεριές τσίλι κονσέρβας, κομμένες σε κύβους, στραγγισμένες (κανονικές ή καυτερές, ό,τι προτιμάτε)
- 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 20.32 εκ., σε χαμηλή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, τρίψτε το τυρί. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε με το κορν φλαουρ.
- Προσθέστε το μείγμα τυριού σε ζεστό τηγάνι μαζί με 1 κούπα γάλα εβαπορέ. Χτυπάτε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά. Αρχικά, το μείγμα θα είναι κοκκώδες, αλλά καθώς λιώνει, θα γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέστε περισσότερο γάλα εβαπορέ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα. Το dip θα συνεχίσει να γίνεται παχύρευστο καθώς κρυώνει.
- Ανακατέψτε τις πιπεριές και την καυτερή σάλτσα.