Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Γλυκοπατάτες Hasselback Με Σφένδαμο & Μπέικον

Γλυκοπατάτες Hasselback Με Σφένδαμο & Μπέικον

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

4-8

Συστατικά

Κυρίως
  • 4 φέτες μπέικον, σε κύβους
  • 4 medium sweet potatoes
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
Dressing Σφένδαμου
  • ½ κούπα βούτυρο, λιωμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
  • ½ κούπα καρύδι pecan, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να ψηθεί, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε το λάδι από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  3. Κόψτε σε οριζόντιες φέτες στις γλυκοπατάτες σε απόσταση περίπου 5 χιλιοστών, προσέχοντας να μην τεμαχίσετε μέχρι το κάτω μέρος.
  4. Τοποθετήστε τις πατάτες στο τηγάνι, βρέξτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι kosher. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι νερό στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και σκεπάστε. Ψήστε τις πατάτες σε σκεπαστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το dressing σφένδαμου. Ανακατέψτε λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, πεκάν, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι.
  6. Αφού οι πατάτες έχουν γίνει, αφαιρέστε το καπάκι από το τηγάνι και ψήστε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και γυρίστε στους 205 βαθμούς. Ρίξτε με κουτάλι το dressing σφένδαμου σε κάθε φέτα πατάτας, πασπαλίστε με μπέικον και μια πρέζα αλάτι και ψήστε για 15 ακόμη λεπτά.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση