Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Γεμιστή Pizza

Γεμιστή Pizza

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

45 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

45 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

Ζύμη
  • 1 1/4 κούπα χλιαρό νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία μαγιά
  • 1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
  • 680 γρ. ήπιο ιταλικό λουκάνικο
  • 1 κούπα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη, ή 284 γρ. ψιλοκομμένο κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο/li>
  • 227 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 284 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
Topping
  • 1 δοχείο ντομάτες ιταλικού τύπου, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών (italian seasoning) ή ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά
  • 1/4 κουταλάκια του γλυκού σπόρο μάραθου
  • 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη, σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υλικά της ζύμης με τη σειρά που αναγράφονται. Ανακατέψτε και ζυμώστε για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε την να ξεκουραστεί για 45 λεπτά, ή βάλτε την στο ψυγείο για όλη τη νύχτα, για να ψηθεί την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια, χωρίστε τη ζύμη 70/30. αφήστε το μικρότερο κομμάτι στην άκρη, σκεπασμένο. Τυλίξτε το μεγαλύτερο κομμάτι σε κύκλο 35.56 εκ.. Αλείψτε με λάδι, ένα μαντεμένιο τηγάνι πίτσας 30.48 εκ. ή ένα μαντεμένιο τηγάνι. Μεταφέρετε και ανοίξτε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί, αφήνοντας 1.3 εκ.να περάσει στα πλάγια.
  2. Για τη γέμιση, σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές (ή το σπανάκι) και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
  4. Για την συναρμολόγηση, ρίξτε με κουτάλι την κρύα γέμιση στο ταψί που ανοίξατε την ζύμη. Τοποθετήστε την μοτσαρέλα σε φέτες πάνω από τη γέμιση. Τυλίξτε το μικρότερο κομμάτι ζύμης σε κύκλο 30.48 εκ. και τοποθετήστε το πάνω από τη γέμιση. Τυλίξτε την προεξέχουσα ζύμη στην άκρη του επάνω κομματιού και πιέστε την για να σφραγίσει.
  5. Ανοίξτε τρύπες στην πάνω ζύμη, με ένα μαχαίρι ή τρυπήστε με ένα πιρούνι, για να φεύγει ο ατμός.
  6. Για την επικάλυψη, σοτάρετε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά για 10 λεπτά, σπάζοντας τις ντομάτες με ένα πιρούνι. Αφήστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια απλώστε στην κορυφή της pizza. Πασπαλίστε με φρέσκα βότανα, εάν χρησιμοποιείτε. Πασπαλίστε από πάνω την παρμεζάνα.
  7. Ψήστε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε την pizza να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση