Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Βασική Ζύμη Για Πίτα

Βασική Ζύμη Για Πίτα

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

90 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

30 λεπτά

Μερίδες

4-8

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (+ λίγο παραπάνω για το ζύμωμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 230 γρ. ανάλατο βούτυρο, κρύο
  • ½-¾ κούπα παγωμένο νερό

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεέψτε με ένα πιρούνι.
  2. Κόψτε το βούτυρο σε κύβους του 1 εκ. και προσθέστε το στο αλεύρι.
  3. Δουλέψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια. Αυτό το μείγμα πρέπει να είναι σκασμένο, όχι ομοιογενές.
  4. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και προσθέστε ⅓ κούπας παγωμένο νερό. Διπλώστε απαλά στο αλεύρι και το βούτυρο. Προσθέστε περισσότερο όσο χρειάζεται, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
  5. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε την σε δύο κομμάτια, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο (βολβός ματιών ⅓ της ζύμης για το μικρότερο κομμάτι). Πλάστε τη ζύμη σε δίσκους, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σχηματίσετε την πίτα. Η ζύμη θα διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και στην κατάψυξη για 3 μήνες.
  6. Αφαιρέστε το μεγάλο δίσκο από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη κινούμενη από το κέντρο προς τα έξω, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι όσο χρειάζεται, μέχρι να αποκτήσει πάχος 3 χιλιοστών. Μεταφέρετε σε πιάτο πίτας ή σε μαντεμένιο τηγάνι και κόψτε τις άκρες έτσι ώστε 2.54 εκ.να κρέμετε στην άκρη του τηγανιού.
  7. Για να φτιάξετε ένα πλέγμα , κυλήστε τον μικρότερο δίσκο ζύμης σε μακρόστενο σχήμα και κόψτε τον σε έξι λωρίδες των 2.54 εκ.. Προσθέστε τη γέμιση στην πίτα και στη συνέχεια, απλώστε τις λωρίδες στην πίτα σε σταυρωτό μοτίβο. Πιέστε τις λωρίδες στην κάτω κρούστα γύρω από τις άκρες και κόψτε κάθε περίσσεια ζύμης. Τυλίξτε τη ζύμη στις άκρες και ψήστε σύμφωνα με τη συνταγή της πίτας.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση