Συστατικά
- 1 πακέτο (7 γρ. περίπου) ενεργή ξηρή μαγιά
- 2 κούπες χλυαρό νερό
- ¼ κούπας ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- ¾ κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
- 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε 2 μίνι ταψιά για κέικ ή μαντεμένια τηγάνια για μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε την να καθίσει μέχρι να φουσκώσει.
- Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά.
- Με ένα κουτάλι, τοποθετήστε ζύμη στις εσοχές του μαντεμένιου σκεύους, έως ότου καλυφθεί το ½-⅔ της κάθε εσοχής. (Οποιαδήποτε αχρησιμοποίητη ζύμη, διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μία εβδομάδα.)
- Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα, για 20 λεπτά περίπου