Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Αγκινάρες Με Φρέσκια Σάλτσα Romesco

Αγκινάρες Με Φρέσκια Σάλτσα Romesco

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

40 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

Αγκινάρες
  • 4 μεγάλες αγκινάρες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκια Σάλτσα Romesco
  • 2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • ½ κούπα κόκκινες πιπεριές φλωρίνης τουρσί (έτοιμες σε βάζο), κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπα ψιλοκομμένο αμύγδαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι sherry
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Φρέσκια Σάλτσα Romesco
  1. Ενεργοποιήστε το μίξερ. Αρχικά ρίξτε το σκόρδο και αφήστε το μέχρι να πολτοποιηθεί, στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα αμύγδαλα, το ξύδι sherry, την γλυκιά πάπρικα και το πιπέρι cayenne. Δώστε ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσουν μια απαλή υφή.
  2. Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέστε ½ κούπα ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Απενεργοποιήστε το μίξερ, προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν επιθυμείτε και η σάλτσα σας είναι έτοιμη. Αφήστε την στην άκρη.
Αγκινάρες
  1. Βράστε αρκετό νερό. Καθαρίστε τις αγκινάρες εξωτερικά. Αφαιρέστε τις ακανθώδεις άκρες κάθε φύλλου. Κόψτε το στελέχος στην βάση ώστε να παραμείνει επίπεδο. Στερεώστε τις αγκινάρες, δίπλα-δίπλα, σε ένα μεγάλο δοχείο. Προσθέστε βραστό νερό ⅓ μέχρι να σκεπαστούν οι αγκινάρες. Καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φύγει ένα φύλλο εύκολα, 40-45 λεπτά.
  2. Στραγγίξτε τις αγκινάρες και αφήστε τες να ξεκουραστούν για 20 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν. Κόψτε τες στη μέση κατά μήκος, από τη βάση και με ένα μικρό κουτάλι, βγάλτε το εσωτερικό από το κέντρο του κάθε μισού.* Αλείψτε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τις κομμένες πλευρές των μισών αγκινάρας. Αφήστε στην άκρη.
  3. Θερμάνετε σταδιακά ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48εκ. σε μέτρια-υψηλή θερμότητα για 3 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Εργαστείτε σε παρτίδες δύο ή τριών κάθε φορά και τοποθετήστε μισά αγκινάρας, με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει στον πάτο του καυτού τηγανιού. Τσιγαρίστε για 2 λεπτά και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίξτε μια ματιά στο κάτω μέρος της αγκινάρας. Εάν έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, μεταφέρετέ τες σε μια πιατέλα. Εάν όχι, αφήστε τες στο τηγάνι για ένα λεπτό ακόμη.
  4. Για το σερβίρισμα, προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας σάλτσα romesco στο κοίλο κάθε αγκινάρας. Σερβίρετε περισσότερη σάλτσα στο πλάι κάθε πιάτου. Για να φάτε, βυθίστε τα φύλλα αγκινάρας μέσα στη σάλτσα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι, κόψτε τον πυθμένα της αγκινάρας σε κομμάτια και απολαύστε.
*Note: Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να βάλετε τα μισά της αγκινάρας σε ένα δοχείο, να καλύψετε και να ψύξετε έως και 1 ημέρα. Pro Tip: Φτιάξτε τη σάλτσα μια μέρα νωρίτερα, ψύξτε την και στη συνέχεια αφήστε τη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου προτού την γεμίσετε στις κοιλότητες κάθε αγκινάρας.
 
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση