Συστατικά
Καλαμποκόψωμο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 114 γρ. περίπου μπέικον ή pancetta σε κύβους
- 1 κρεμμύδι shallot, πολτοποιημένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- κόκκινη καβουρδισμένη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πακέτο (185 γρ.) μείγμα για καλαμποκόψωμο & muffin (Martha White Yellow Cornbread & Muffin Mix)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- ¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- ⅔ κούπας γάλα
- λάδι για το σκεύος ή ειδικό αντικολλητικό spray
Topping
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 6 λεπτές φέτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 6 λεπτές φέτες φρέσκια mozzarella
- 114γρ. μπέικον ή pancetta σε κύβους
- 2 tablespoons chopped fresh basil
- ¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κούπες έτοιμη marinara sauce, ζεσταμένη
- φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26.04 εκ.σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέστε την πανσέτα ή το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Χτυπήστε μαζί το μείγμα καλαμποκόψωμου, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και το γάλα σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν. Ανακατέψτε το μείγμα της πανσέτας.
- Σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα, λαδώστε ή ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του καλαμποκιού στο τηγάνι. Ψήστε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας σε μονή στρώση στις χαρτοπετσέτες. Πασπαλίστε με αλάτι.
- Βγάλτε το καλαμποκόψωμο από το φούρνο. Από πάνω ρίξτε τη μοτσαρέλα σε φέτες. Τοποθετήστε μια φέτα ντομάτας πάνω από κάθε φέτα μοτσαρέλα. Πασπαλίστε με το μπέικον ή την πανσέτα.
- Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Πασπαλίστε με βασιλικό και παρμεζάνα. Σερβίρετε με την έτοιμη σάλτσα μαρινάρα και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.