Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Κλασικά Bagels

Κλασικά Bagels

Βαθμός δυσκολίας

Υψηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

180 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

30 λεπτά

Μερίδες

8

Συστατικά

  • 2¼ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμής ή ενεργή
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1½ κούπα χλιαρό νερό
  • 4 κούπες αλεύρι για ψωμί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσσα

Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το νερό, το μέλι και τη μαγιά. Αφήστε να καθίσουν για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το αλεύρι και το αλάτι μαζί.
  3. Γυρίστε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι ½ κούπα τη φορά μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Χαμηλώστε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του μπολ, 5-7 λεπτά.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αναποδογυρίστε μέχρι να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  5. Δουλέψτε λίγο ακόμη τη ζύμη και αφήστε τη να φουσκώσει για άλλα 20 λεπτά.
  6. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και καλυψτε τα ένα-ένα με πλαστική μεμβράνη.
  7. Τοποθετήστε τη ζύμη (ένα κομμάτι τη φορά) σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Αλευρώστε τα χέρια και τραβήξτε τις άκρες της ζύμης πάνω τους 5 ή 6 φορές φτιάχνοντας μια παραμορφωμένη μπάλα. Κάντε το σημάδι «ok» με το χέρι σας και τοποθετήστε το πάνω από την μπάλα ακουμπώντας το ροζ και την παλάμη σας στον πάγκο. Κάντε επαφή με τη ζύμη αλλά μην την πιέζετε προς τα κάτω. Κάντε μικρούς κύκλους, διαμέτρου περίπου 2.5 εκ., με το χέρι σας πάνω από τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να σχηματίσει μια ωραία μπάλα. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη ζύμη.
  8. Αλευρώνετε πάλι ελαφρά τα χέρια σας. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το μεσαίο δάχτυλο, πιέστε το κέντρο της ζύμης. Ξεκινήστε να ζυμώνετε σε ένα δαχτυλίδι λίγο λίγο. Μόλις το δαχτυλίδι έχει διάμετρο 5 εκ. περίπου, τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα και καλύψτε το. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
  9. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  10. Βράστε 4 λίτρα νερό σε μια εμαγιέ ή μαντεμένια κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη φωτιά σε ελαφρά βράση και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μελάσσα.
  11. Προσεκτικά προσθέστε όσα κουλούρια χωράνε άνετα στο νερό. Φροντίστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  12. Σιγοβράστε για 1 λεπτό ανά πλευρά. Να είστε προσεκτικοί όταν αναποδογυρίζετε τα κουλούρια—χρησιμοποιήστε μια τρυπητή σπάτουλα.
  13. Τοποθετήστε τα σιγομαγειρεμένα bagel σε ένα λαδωμένο ταψί για pizza και αλατοπιπερώστε αμέσως με την αγαπημένη σας γαρνιτούρα. Αφήστε περίπου 2.5εκ. ανάμεσα στα bagels. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κουλούρια.
  14. Ψήστε για 18-20 λεπτά, περιστρέφοντας την βάση για pizza μια φορά στη μέση
  15. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα κουλούρια να ξεκουραστούν σε σχάρα για 15-20 λεπτά
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση