Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Αρνίσιο Κότσι Με Καρότα Μαγειρεμένα Μπρεζέ

Αρνίσιο Κότσι Με Καρότα Μαγειρεμένα Μπρεζέ

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

150 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 2 αρνίσια κότσια (680 γρ. το καθένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 3 καρότα, ξεφλουδισμένα & ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμύδια shallots, ξεφλουδισμένα & κομμένα στη μέση
  • ¼ κούπα δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα (+ 2 κουταλιές της σούπας) βαλσαμικό ξύδι, χωρισμένο
  • 2-3 κούπες νερό
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
  • Πολέντα (polenta), για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κάντε μασάζ στο αρνί με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το λάδι σε μια εμαγιέ μαντεμένια κατσαρόλα 5.68Lt, σε μέτρια-υψηλή φωτιά και θωρακήστε το αρνί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, για 12-15 λεπτά. Αφαιρέστε το αρνί από την κατσαρόλα και κρατήστε το για αργότερα.
  2. Προσθέστε τα καρότα και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε ελαφρώς, για 5 λεπτά. Προσθέστε το δεντρολίβανο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 2-3 λεπτά.
  3. Αλείψτε την κατσαρόλα με 1 κούπα βαλσάμικο ξύδι, προσθέστε το αρνί ξανά στην κατσαρόλα και καλύψτε με αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί το αρνί ¾ από την κορυφή. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε το αρνί σε χαμηλή θερμοκρασία (μπρεζέ), μέχρι να μαλακώσει, για 2,5-3 ώρες.
  4. Για τη γαρνιτούρα, ανακατέψτε το μήλο με το υπόλοιπο ξύδι και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε το αρνί είτε με το κόκκαλο είτε χωρίς και γαρνίρετε με φέτες μήλων.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση