Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Γερμανική Τηγανίτα Με Μήλα & Κανέλα

Γερμανική Τηγανίτα Με Μήλα & Κανέλα

Βαθμός δυσκολίας

Χαμηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

15 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • πολύ λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 μικρά μήλα, καθαρισμένα χωρίς τον πυρήνα & κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • πολύ λίγο αλάτι
  • ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το μαντεμένιο τηγάνι στον φούρνο και προθερμάνετε στους 230 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ενώ το τηγάνι προθερμαίνεται, προετοιμάστε την επικάλλυψη.
  3. Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, τα μήλα, την κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο τηγάνι και το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ζεστάνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
  4. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα αυγά και μετά ανακατέψτε στο γάλα. Χτυπήστε αργά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αφαιρέστε προσεκτικά το τηγάνι από το φούρνο, προσθέστε το βούτυρο και καλύψτε το εσωτερικό του τηγανιού. Προσθέστε το κουρκούτι στο τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο.
  6. Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  7. Προσθέστε προσεκτικά την επικάλλυψη μήλου-κανέλλας και διακοσμήστε με τριμμένη κανέλλα και ζάχαρη άχνη!
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση