Συστατικά
- 2 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- πολύ λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 μικρά μήλα, καθαρισμένα χωρίς τον πυρήνα & κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- πολύ λίγο αλάτι
- ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το μαντεμένιο τηγάνι στον φούρνο και προθερμάνετε στους 230 βαθμούς Κελσίου.
- Ενώ το τηγάνι προθερμαίνεται, προετοιμάστε την επικάλλυψη.
- Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, τα μήλα, την κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο τηγάνι και το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ζεστάνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα αυγά και μετά ανακατέψτε στο γάλα. Χτυπήστε αργά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε προσεκτικά το τηγάνι από το φούρνο, προσθέστε το βούτυρο και καλύψτε το εσωτερικό του τηγανιού. Προσθέστε το κουρκούτι στο τηγάνι και τοποθετήστε το ξανά στο φούρνο.
- Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Προσθέστε προσεκτικά την επικάλλυψη μήλου-κανέλλας και διακοσμήστε με τριμμένη κανέλλα και ζάχαρη άχνη!