Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Παέγια Με Κοτόπουλο & Λουκάνικο

Παέγια Με Κοτόπουλο & Λουκάνικο

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

40 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα
  • 500 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο σε φέτες
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σαφράν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 1/2 κούπες ρύζι Arborio
  • 1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ζωμό κοτόπουλου και το σαφράν.
  2. Ζεσταίνετε το μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
  3. Μαγειρέψτε το λουκάνικο chorizo ​​για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 5-7 λεπτά. Ανακατέψτε με ρύζι και προσθέστε το ζωμό. Αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συχνά.
  4. Προσθέστε τον αρακά και από πάνω το κοτόπουλο. Ψήστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί το κοτόπουλο, για 20 λεπτά.
  5. Σερβίρετε και απολαύστε!
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση