Συστατικά
- 2 φιλέτα από μοσχάρι, 170-230 γρ. το καθένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κούπες τοματίνια heirloom
- 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 230 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
- ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για το γαρνίρισμα
- κρέμα βαλσάμικο (balsamic glaze), για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βγάλτε τα μοσχαρίσια φιλέτα από το ψυγείο και στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτες, για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία.
- Ρίξτε στις ντομάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε ένα Μαντεμένιο Τηγάνι 26.04 εκ. σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 5 λεπτά.
- Περάστε τα μοσχαρίσια φιλέτα από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου σας στο υψηλότερο επίπεδο και ανεβάστε την θερμοκρασία.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα για 4 λεπτά ανά πλευρά. Ανάλογα με το πάχος τους, ίσως χρειαστεί να τα θωρακίσετε και περιμετρικά.
- Αφαιρέστε τα μοσχαρίσια φιλέτα και αφήστε τα στην άκρη για να ξεκουραστούν.
- Προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε, χωρίς να τα ανακατέψετε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2 επιπλέον λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Κόψτε τα φιλέτα σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου.
- Στρώστε τις λωρίδες κρέατος με φέτες μοτσαρέλα & τοματίνια από πάνω και βάλτε το τηγάνι στο φούρνο.
- Ψήστε για 1-2 λεπτά ή περισσότερο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Καλύψτε με βασιλικό και περιχύστε με κρέμα βαλσάμικο (balsamic glaze).