Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Αγγλικά Muffins Με Φρούτα & Μπαχαρικά

Αγγλικά Muffins Με Φρούτα & Μπαχαρικά

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

65 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

15 λεπτά

Μερίδες

12

Συστατικά

  • ⅔ κούπας πλήρες γάλα, ζεσταμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας (+ λίγο παραπάνω για το πασπάλισμα) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
  • 3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ⅓ κούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια
  • ⅓ κούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
  • ¾ κούπας νερό,ζεσταμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας (+ λίγο παραπάνω για επικάλυψη) λιωμένο λάδι καρύδας
  • σιμιγδάλι καλαμποκιού για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το γάλα με μια πρέζα ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε να σταθούν μέχρι να αφρίσουν, για περίπου 5 λεπτά.
  2. Στο μπολ ενός μίξερ με το γάντζο ζύμης, αναμείξτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, τα κεράσια και τα βερίκοκα.
  3. Προσθέστε το μείγμα γάλακτος, το νερό και το λάδι καρύδας στο μείγμα αλευριού. Ενεργοποιήστε το μίξερ και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, για 8 λεπτά περίπου. Ξύστε τις πλευρές του μπολ και βάλτε τη ζύμη σε μια τακτοποιημένη μπάλα. Καλύψτε με πλαστικό και αφήστε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Μόλις η ζύμη φουσκώσει και γίνει διπλάσια σε μέγεθος, αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και συνεχίστε το ζύμωμα για λίγο, μέχρι να απελευθερωθεί ο αέρας. Καλύψτε την ξανά με το πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Πασπαλίστε το σιμιγδάλι καλαμποκιού σε μια λαδόκολλα. Αγαιρέστε την ζύμη από το ψυγείο και κόψτε την σε 12 ίσα κομμάτια. Πλάστε κάθε κομμάτι σε μια σφιχτή μπάλα και τοποθετήστε το στο σιμιγδάλι καλαμποκιού. Αναποδογυρίστε κάθε μπάλα ζύμης έτσι ώστε το πάνω και το κάτω μέρος να έχει μια πολύ ελαφριά επικάλυψη από σιμιγδάλι καλαμποκιού. Σκεπάστε ελαφρά με πλαστικό και αφήστε στην άκρη να φουσκώσουν, για περίπου 45 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ, θερμάνετε την Blacklock Μαντεμένια Πλάκα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και αλείψτε με μια ελαφριά επίστρωση λάδι καρύδας.
  7. Τοποθετήστε μερικές μπάλες ζύμης στο μαντεμένιο σκεύος και πιέστε προς τα κάτω για να ισιώσουν ελαφρώς. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από αυτή την πλευρά για περίπου 6 λεπτά και στην συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε για περίπου 6 λεπτά και από την άλλη πλευρά. Μπορεί να χρειαστεί να αυξομειώσετε την θερμοκρασία συχνά για να βεβαιωθείτε ότι όλα ροδίζουν σωστά και ότι τίποτα δεν ψήνετε παραπάνω από όσο πρέπει.
  8. Μόλις γίνουν τα μάφιν, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  9. Για να σερβίρετε, χωρίστε κάθε muffin με ένα πιρούνι και συνοδέψτε το με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση