Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 6 αυγά
- ¾ κούπα ζάχαρη
- ¾ κούπα γάλα και κρέμα γάλακτος
- ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι (αν το παγώσετε: ξεπαγώστε, στραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας)
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
- Προσθέστε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
- Ζεσταίνετε το Chef Collection Καθημερινό Τηγάνι 30.5 εκ. σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2-3 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί.
- Απλώστε ομοιόμορφα τα κεράσια στο τηγάνι. Ρίξτε αργά τη ζύμη στο τηγάνι. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει πριν κόψετε, για 10 περίπου λεπτά. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.