Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Γαλλική Τηγανίτα Με Κεράσια (Clafoutis)

Γαλλική Τηγανίτα Με Κεράσια (Clafoutis)

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

30 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 6 αυγά
  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπα γάλα και κρέμα γάλακτος
  • ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι (αν το παγώσετε: ξεπαγώστε, στραγγίστε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας)
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
  3. Ζεσταίνετε το Chef Collection Καθημερινό Τηγάνι 30.5 εκ. σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί.
  4. Απλώστε ομοιόμορφα τα κεράσια στο τηγάνι. Ρίξτε αργά τη ζύμη στο τηγάνι. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει πριν κόψετε, για 10 περίπου λεπτά. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση