Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Πικάντικο Κοτόπουλο Με Βάφλες Καλαμποκιού

Πικάντικο Κοτόπουλο Με Βάφλες Καλαμποκιού "Nashville"

Βαθμός δυσκολίας

Υψηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

45 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

2-4

Συστατικά

Άλμη & Κοτόπουλο
  • 4 κούπες καυτό νερό
  • ¼ κούπα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 φιλετάκια κοτόπουλο (περίπου 500kg)
Βάφλες Καλαμποκιού
  • 1 έτοιμο μείγμα για καλαμποκόψωμο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • ¼ κούπα ξινόγαλα (buttermilk)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσα ή σιρόπι σφενδάμου
  • ⅓ κούπα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (συν ½ κούπα παραπάνω) για το γαρνίρισμα
  • Λάδι για το τηγάνι
Επικάλυψη Πικάντικου Κοτόπουλου
  • ½ κούπα λάδι Canola, ζεσταμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι cayenne
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαφριά καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο
Κρεμώδης Σάλτσα Με Σφένδαμο & Πιπεριά Jalapeño
  • ⅓ κούπα sour cream (ξινόκρεμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • ¼ κούπα ξινόγαλα (buttermilk)
  • 1 πακέτο (14-28 γρ.) μείγμα μπαχαρικών για σαλάτα (dry ranch mix)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κούπα πιπεριά jalapeño τουρσί
  • ¼ κούπα φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό lime
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Μείγμα Για Πανάρισμα
  • ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κούπα έτοιμο μείγμα για καλαμποκόψωμο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι για την γεύση
  • Λάδι canola για το τηγάνισμα
Dip
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα (buttermilk)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάστε άλμη προσθέτοντας αλάτι και ζάχαρη σε ζεστό νερό. Αφήστε να κρυώσει και μετά προσθέστε τα φιλετάκια κοτόπουλο. Καλύψτε και διατηρήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ή ψύξτε μέχρι 6 ώρες. (Βγάλτε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα.)
  2. Συνδυάστε το μείγμα ψωμιού καλαμποκιού, το σιμιγδάλι καλαμποκιού, το ξινόγαλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, την μελάσα ή το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το ⅓ κούπας κρεμμύδι και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε ½ κούπα λάδι canola σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε πιπέρι cayenne, την καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το μηλόξιδο. Χτυπήστε για να ενωθούν και μετά αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε όλα τα κρεμώδη συστατικά της σάλτσας με σφένδαμου και πιπεριά jalapeño. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αφήστε στην άκρη.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 94 βαθμούς Κελσίου. Προθερμάνετε μια Μαντεμένια Σχάρα | Πλάκα Διπλής Όψης σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια αλείψτε την επιφάνεια ψησίματος με λάδι. Ρίξτε με μια κουτάλα, ¼ κούπας από το μείγμα για Βάφλες Καλαμποκιού στο τηγάνι για να σχηματίσετε βάφλες διαμέτρου 10 εκ. Γυρίστε με ένα πιρούνι όταν αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες, για 2 λεπτά. Μαγειρέψτε επιπλέον 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Μεταφέρετε σε σκεύος σερβιρίσματος και κρατήστε τες ζεστές σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σερβίρετε.
  6. Προθερμάνετε ένα Μαντεμένο Τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε 1.2 εκ. λάδι canola. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την άλμη. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Συνδυάστε τα συστατικά του μείγματος για πανάρισμα, σε ένα ρηχό μπολ. Ανακατέψτε τα αυγά και 1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα (buttermilk) σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ. Αλείψτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μείγμα αλευριού και καλαμποκιού. Τινάξτε για να απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα, στη συνέχεια μεταφέρετε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και καλύψτε. Μεταφέρετε το κοτόπουλο ξανά στο μείγμα αλευριού και καλαμποκιού, καλύψτε ξανά και στη συνέχεια, ανακινήστε το περίσσευμα. Τηγανίστε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι, μαγειρεύοντας 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
  7. Όταν τα φιλέτα κοτόπουλου ροδίσουν, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι, στη συνέχεια μεταφέρετε σε μπολ με πικάντικη επίστρωση και γυρίστε το κοτόπουλο στο μείγμα για να επικαλυφθεί εντελώς.
  8. Για να σερβίρετε, τοποθετήστε 2 βάφλες σε ένα πιάτο, από πάνω τους 1-2 πικάντικα φιλέτα κοτόπουλου, περιλούστε με κρεμώδη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Απολαύστε!
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση