Συστατικά
- 4 μεσαίου μεγέθους πατάτες (περίπου 680 γρ.), κομμένες σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο, χωριστά
- 1 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 μετρίου μεγέθους γλυκό κρεμμύδι, χωριστά
- ½ κούπα ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1 κούπα ψιλοκομμένο corned beef
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ⅓ κούπα γάλα με κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 115 γρ. τριμμένο τυρί cheddar (περίπου 1 κούπα)
Εκτέλεση
- Βράστε 2.54 εκ. περίπου νερό σε μια κατσαρόλα εξοπλισμένη με καλάθι ατμού. Προσθέστε τις πατάτες, σκεπάστε και βράστε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά όχι πάρα πολύ, για 5½-7 λεπτά. Αφαιρέστε το καλάθι από την κατσαρόλα.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 1 κουταλιά λάδι και βούτυρο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26,04εκ., σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το μοσχάρι (corned beef), το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
- Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι και ανακατέψτε να επικαλυφθεί. Προσθέστε τις πατάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά και ξύνοντας και αναποδογυρίζοντας το μείγμα πατάτας με μια μεταλλική σπάτουλα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν και να σχηματίσουν μια κρούστα στον πάτο του τηγανιού, για 8-12 λεπτά. Προσθέστε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί.
- Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή. Δημιουργήστε 4 λακουβίτσες στο μείγμα πατάτας και σπάστε ένα αυγό στο καθένα. Ρίξτεαπό πάνω το τυρί και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι ή φύλλο ή αλουμινόχαρτο. Αφήστε να μαγειρευτεί μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσουν τα αυγά αλλά οι κρόκοι να μείνουν λίγο υγροί, για 5-6 λεπτά.