Συστατικά
Ζύμη Για Pizza
- 3 κούπες αλεύρι για ψωμί, χωριστά
- 1 πακέτο (7γρ.) ενεργή ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 ¼ κούπες χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Βασιλικός για το γαρνίρισμα
- Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για το γαρνίρισμα
Pizza Toppings
- Αλεύρι για πασπάλισμα
- Σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
- 454 γρ. μεγάλες ουρές γαρίδας, αφαιρεμένες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες (16 τμχ. περίπου)
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Σπιτικό Pesto
- ½ κούπα φρυγανισμένα κουκουνάρια
- ¾ κούπα τριμένη παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 5 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ⅓ - ⅔ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ζύμη Για Pizza
(Αυτή η συνταγή είναι για δύο πίτσες)
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ½ κούπα αλεύρι με μαγιά και αλάτι. Διαλύστε το μέλι σε χλιαρό νερό και προσθέστε στο μείγμα. Προσθέστε ελαιόλαδο.
- Στο μπολ ενός μίξερ, ή χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε για 3 λεπτά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης).
- Ζυμώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία, για περίπου 5 λεπτά.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να φουσκώσει για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Τρυπήστε τη ζύμη και χωρίστε τη στη μέση. Αφήστε να φουσκώσει για 10 επιπλέον λεπτά. Απλώστε το ένα από τα μισά με το χέρι ή με ένα ρολό στο Μαντεμένιο Ταψί Της Lodge .
- Προσθέστε τα toppings της επιλογής σας και τοποθετήστε την pizza σε προθερμασμένο φούρνο στους 232 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά πριν κόψετε ή σερβίρετε.
Pizza Toppings
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Ζεστάνετε ένα Blacklock Μαντεμένιο Τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού & μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ανά πλευρά. Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.
- Καθαρίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια πασπαλίστε με σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο
- Ανοίξτε με το χέρι ή με έναν πλάστη τη ζύμη σε κύκλο 33 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε το pesto στη ζύμη για pizza, αφήνοντας χώρο για την κρούστα. Πασπαλίστε με μια λεπτή στρώση τυριού. Τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και το ψητό σκόρδο. Πασπαλίστε με περισσότερο τυρί.
- Αλείψτε την κρούστα με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Ψήστε για 12-15 λεπτά. Πασπαλίστε με θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά, αν θέλετε.
Σπιτικό Pesto
(Αυτή η συνταγή είναι για δύο πίτσες)
- Αναμείξτε τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το αλάτι και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ροσθέστε αργά το ελαιόλαδο μέχρι το pesto να γίνει λείο.