Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Πίτα Κατσαρόλας Με Κοτόπουλο Από Την Νέα Αγγλία

Πίτα Κατσαρόλας Με Κοτόπουλο Από Την Νέα Αγγλία

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

25 λεπτά

Μερίδες

6

Συστατικά

Γέμιση
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 1 σέλερι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 3 κούπες μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους των 2.5 εκ.
  • 1 ½ κούπες φρέσκα ή κατεψυγμένα πράσινα μπιζέλια
  • 1 κούπα φρέσκα μανιτάρια σε κύβους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπες φυτικό λίπος
  • ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα γάλα + κρέμα γάλακτος
Φύλλο Κρούστας
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κούπα φυτικό λίπος
  • 1 κούπα πλήρες γάλα

Εκτέλεση

  1. Λαδώστε μια μικρή μαντεμένια κατσαρόλα.
  2. Φτιάξτε τη γέμιση: Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το καρότο και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το κοτόπουλο, τον αρακά και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, λιώστε το φυτικό λίπος σε μέτρια φωτιά, πασπαλίστε με αλεύρι από πάνω και ανακατέψτε συνεχώς για 3 λεπτά. μην αφήσετε το roux να πάρει χρώμα. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέστε σταδιακά το μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν καλά. Επιστρέψτε το μείγμα στη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Περιλούστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  5. Φτιάξτε το φύλλο κρούστας: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί. Προσθέστε τη ζύμη και κόψτε με έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή τρίψτε στο αλεύρι με τις άκρες των δαχτύλων σας. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώστε περίπου 8 φορές και στη συνέχεια ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 8 χιλιοστών. Κόψτε τη ζύμη ώστε να ταιριάζει στο πάνω μέρος της κατσαρόλας, περάστε την πάνω από τη γέμιση και στερεώστε τις άκρες στριμώχνοντάς τις. Χαράξτε από πάνω με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήστε μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα και να αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί μέσα από τους τις τρύπες, για περίπου 25 λεπτά.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση