Συστατικά
BBQ Χοιρινό
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 455 γρ. χοιρινό κιμά
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ginger
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ⅔ κούπες γλυκιά και πικάντικη σάλτσα BBQ
- 1 κουταλιά της σούπας κορεάτικη καυτερή σάλτσα gochujang
Totchos Καλαμποκόψωμου
- 1 συσκευασία (200 γρ.) έτοιμο μείγμα καλαμποκόψωμου
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- ½ κούπα κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 2 ολόκληρα αυγά, + 2 ασπράδια επιπλέον
- 4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
- ½ κούπα φρέσκο τυρί queso fresco, τριμμένο
Επικάλυψη
- 1 ½ κούπες λευκό ημίσκληρο τυρί, τριμμένο (Monterey Jack Cheese)
- 1 κούπα μαγιονέζα
- ⅓ κούπα κορεάτικη καυτερή σάλτσα gochujang
- 1 ½ κούπα κορεάτικο καυτερό τουρσί kimchi
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια scallions
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- ½ κούπα φρέσκο τυρί queso fresco, τριμμένο
- ½ κούπα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26.04 εκ.σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το σησαμέλαιο, το χοιρινό, το σκόρδο και την πάστα ginger. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει πλήρως το χοιρινό κρέας. Προσθέστε την σόγια sauce, το μέλι, την πικάντικη σάλτσα BBQ και την κορεάτικη καυτερή σάλτσα gochujang. Ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά. Διατηρήστε το ζεστό.
- Σε ένα μπολ ανάμειξης, τοποθετήστε το μείγμα καλαμποκόψωμου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τη βαριά κρέμα και το κόλιανδρο. Σπάστε δύο από τα αυγά, προσθέστε τους κρόκους στο μπολ και κρατήστε τα ασπράδια. Ανακατέψτε να ενωθούν.
- Προσθέστε τα τέσσερα ασπράδια σε ένα μπολ ανάμειξης. Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι τα αυγά να αφρατέψουν. Διπλώστε τα ασπράδια αυγών στο μείγμα καλαμποκόψωμου.
- Προθερμάνετε σε μέτρια φωτιά ένα ή παραπάνω για εξοικονόμιση χρόνου, mini μαντεμένιο τηγάνι 8.89 εκ . Λαδώστε την επιφάνεια του με λιωμένο βούτυρο & γεμίστε το κατά τα ¾ με το μείγμα καλαμποκόψωμου. Τοποθετήστε περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού φρέσκο τυρί queso στη μέση του μείγματος και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω. Δεν πειράζει αν η ζύμη περάσει στα τοιχώματα.
- Χρησιμοποιήστε δύο chop sticks για να επαναφέρετε τη ζύμη στη θέση της καθώς φουσκώνει. Όταν αρχίζουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, σπρώξτε το εσωτερικό του totcho και φέρτε το μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το totcho να ροδίσει και γυρίστε το ξανά. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να έχετε μια ωραία, περίπου στρογγυλή μπάλα που έχει ψηθεί πλήρως.
- Αφαιρέστε τα totchos από ένα ένα από το μαντεμένιο τηγάνι και επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Θα πρέπει να φτιάξετε περίπου 18 totchos.
- Τοποθετήστε από 3 totchos σε καθένα από 6 μαντεμένια τηγάνια των 12.7 εκ. Τοποθετήστε τα τηγάνια σε ένα μεγάλο ταψί. Μοιράστε το τριμμένο λευκό ημίσκληρο τυρί, ομοιόμορφα πάνω από το καθένα και τοποθετήστε το στον φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη καυτερή σάλτσα gochujang. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα νάυλον σακουλάκι και κόψτε τη μια γωνία. Στρώστε σε κάθε πιάτο χοιρινό μείγμα και κορεάτικο καυτερό τουρσί kimchi. Ρίξτε και λίγη κορεάτικη καυτερή σάλτσα gochujan σε κάθε πιάτο
- Για να τελειώσετε, πασπαλίστε με τα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, το φρέσκο τυρί queso και τον κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως με πιρούνια ή chop sticks.