Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Pizza Cajun Με Γαρίδες Με Τραγανή Κρούστα Καλαμποκιού

Pizza Cajun Με Γαρίδες Με Τραγανή Κρούστα Καλαμποκιού

Βαθμός δυσκολίας

Υψηλή

Χρόνος Προετοιμασίας

60 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

60 λεπτά

Μερίδες

2-4

Συστατικά

  • ½ κούπα ζεστό νερό (44-46 βαθμούς Κελσίου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά διπλής δράσης
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, χωρισμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας (+ 1 ½ κουταλάκια του γλυκού) ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 συσκευασία των 180 γρ. έτοιμο μείγμα για καλαμποκόψωμο
  • ¾ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ λίγο ακόμα για το ζύμωμα)
  • 6 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 ½ κούπες ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κούπα κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιές της σούπας τριμμένο σκόρδο
  • 1 ⅛ κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι, χωρισμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ¾ κούπες έτοιμη σάλτσα για pizza
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών cajun
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 24 μέτριες (περίπου 230 γρ.) γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 κούπα τριμμένο λευκό ημίσκληρο τυρί
  • 230 γρ. καπνιστή μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κούπες baby ρόκα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερο) θρυμματισμένες νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς, για την γεύση

Directions

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αναμείξτε το ζεστό νερό, την μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήστε να καθίσουν για 2 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μείγμα καλαμποκιού και αλεύρι. Ζυμώστε με τα χέρια (προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί) ίσα ίσα για να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει. Σχηματίστε μια μπάλα και αφήστε την να ξεκουραστεί, σκεπασμένη σε μπολ για 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι 30.48 εκ., τσιγαρίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήστε το μπέικον στην άκρη και αφαιρέστε το από το τηγάνι, εκτός από 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος του. Προσθέστε βούτυρο, πιπεριές και κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν τρυφερά και το κρεμμύδι ημιδιαφανές. Προσθέστε σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  4. Λαδώστε μια μαντεμένια βάση για pizza με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τυλίξτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη σανίδα κοπής σε στρογγυλό περίπου 35.5 εκ.. Διπλώστε τη ζύμη στη μέση δύο φορές για εύκολη μεταφορά στην βάση για pizza. Ξεδιπλώνετε τη ζύμη πάνω από την βάση και απλώστε προσεκτικά & ομοιόμορφα μέχρι να γεμίσουν οι άκρες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε τα ¾ από τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέστε την σάλτσα πίτσας, 1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών cajun, ½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα, ξύδι και ½ κουταλιά ζάχαρη. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  6. Πασπαλίστε τις γαρίδες με 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών cajun, ½ κουταλάκι πάπρικα, ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ξύσμα λεμονιού. Περιλούστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και καλύψτε. Αφήστε στην άκρη.
  7. Κόψτε το μπέικον που έχετε ήδη μαγειρέψει σε λεπτές λωρίδες και αφήστε το στην άκρη. Απλώστε την σάλτσα σε όλη τη ψημένη ζύμη για pizza, αφήνοντας περιμετρικά 1.5 εκ. για την κρούστα. Καλύψτε ομοιόμορφα με τριμμένο λευκό ημίσκληρο τυρί, με το ½ από τα διατηρημένα σοταρισμένα λαχανικά, την μοτσαρέλα σε κυβάκια, τα υπόλοιπα λαχανικά, τις γαρίδες και το μπέικον. Ψήστε για άλλα 8 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και να λιώσει τελείως το τυρί.
  8. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τη ρόκα σε ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Βγάλτε την pizza από το φούρνο, πασπαλίστε με θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά και από πάνω ρίξτε την ρόκα. Κόψτε και σερβίρετε!
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση