Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Χοιρινά Κεφτεδάκια Με Λαχανίδα (Kale)

Χοιρινά Κεφτεδάκια Με Λαχανίδα (Kale)

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 3 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι λαχανίδα (kale), χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
  • 285 γρ. χοιρινό κιμά
  • ¼ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη (+ λίγο παραπάνω, για επικάλυψη)
  • ¼ κούπα σόγια sauce, χωρισμένη
  • ½ κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 285 γρ. μανιτάρια baby, κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσθέστε δεντρολίβανο και λάδι. Αφήστε το λάδι να ζεσταθεί και το δεντρολίβανο να τηγανιστεί μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 5 λεπτά. Σουρώστε το λάδι και μεταφέρετε το τηγανισμένο δεντρολίβανο σε ένα πιάτο με επένδυση από χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι δεντρολίβανου και σοτάρετε το Kale (λαχανίδα) για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αφήστε την λαχανίδα να κρυώσει εντελώς. Ψιλοκόψτε το ⅓ του Kale και αφήστε το υπόλοιπο στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό κιμά, το τυρί, τις 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας, το κρεμμύδι σε σκόνη, το ψιλοκομμένο kale (λαχανίδα) και το ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζεστάνετε ένα τηγάνι και ψήστε ένα κεφτεδάκι για δοκιμή σε λάδι δεντρολίβανου. Δοκιμάστε το και αλατοπιπερώστε παραπάνω το μείγμα εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια χωρίστε το μείγμα σε μερίδες, περίπου 2 κουταλιές της σούπας το καθένα. Πλάστε σε στρογγυλές μπάλες.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι δεντρολίβανου. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας τους, για 6-8 λεπτά. Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια έξω από το τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια ρίξτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας. Επιστρέψτε το σοταρισμένο kale (λαχανίδα) στο τηγάνι μαζί με τους κεφτέδες. Γαρνίρετε με τηγανιτά φύλλα δεντρολίβανου και ξύσμα παρμεζάνας. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση