Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, + λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα (411 γρ. περίπου), ολόκληρες τομάτες, κομμένο σε κομμάτια του 1 εκ., με τους χυμούς τους
- 6 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4
- 6 κουταλιές της σούπας φέτα, θρυμματίσμένη και χωρίσμένη
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο και χωρισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, χωρισμένο
- 280 γρ. λαβράκι, σε κομμάτια των 5 εκ.
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση
- Μπαγκέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για 7-8 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και το χυμό και αφήστε να μαραθούν, για 5-6 λεπτά.
- Προσθέστε το ¼ κούπας ελιές, το ¼ κούπας φέτα, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, χυμό λεμονιού και 1½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετήστε το λαβράκι πάνω από το μείγμα ντομάτας, καλύψτε με το καπάκι και ψήστε το στον ατμό μέχρι να γίνει, για 4-5 λεπτά.
- Γαρνίρετε με 2 κουταλιές της σούπας ελιές, 2 κουταλιές της σούπας φέτα, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και 1½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού. Περιχύστε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με μπαγκέτα στο πλάι.