Συστατικά
- 567 γρ. ζύμη για pizza
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
- 6 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι καλαμποκιού
- 1 μικρή κίτρινη κολοκύθα (butternut squash), κομμένη σε λεπτές φέτες με έναν αποφλοιωτή λαχανικών (να γεμίζουν περίπου 4 μεγάλες χούφτες)
- 454 γρ. τυρί ricotta
- Νιφάδες κόκκινης καυτερής πιπεριάς, για το γαρνίρισμα
- Τριμμένη παρμεζάνα, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ή τρεις μπάλες, ανάλογα με το πόσο λεπτή σας αρέσει η κρούστα σας (δείτε τη σημείωση παραπάνω) και αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 260 βαθμούς Κελσίου.
- Ρίξτε ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30,48εκ., σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια 1 πρέζα αλάτι kosher.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά, για 3-5 λεπτά. Ρίξτε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι με μια πετσέτα.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στην πιο χαμηλή σχάρα.
- Πασπαλίστε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με καλαμποκάλευρο, τοποθετήστε τη ζύμη σε αυτό, αλείψτε με λάδι σκόρδου και ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο 30.48εκ..
- Χρησιμοποιώντας γάντια φούρνου, αφαιρέστε το καυτό μαντεμένιο τηγάνι από το φούρνο και μεταφέρετε τη ζύμη σε αυτό χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί.
- Περάστε γρήγορα όλη την επιφάνεια της ζύμης με λάδι σκόρδου, τοποθετήστε δύο μεγάλες χούφτες σκουός πάνω της και στην συνέχεια αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε για 6-9 λεπτά στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου.
- Βγάλτε από τον φούρνο, περιλούστε με περισσότερο λάδι σκόρδου, στη συνέχεια ρίξτε την ricotta, τις νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς, την παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (τα πράσινα μέρη).
- Επαναλάβετε τα βήματα 6-10 μέχρι να τελειώσει η ζύμη.