Συστατικά
Σουβλάκια
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 12 φέτες μπέικον, κομμένες στην μέση
- ¼ κούπες buffalo sauce
- ½ κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
- ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ranch dressing (συνοδευτική σαλάτα με βάση την μαγιονέζα)
- ⅛ κούπα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Λαχανικά
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 ½ κούπας λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στην μέση
- ½ κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
- ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Δημιουργήστε μια φωτιά μεσαίου μεγέθους που να χωράει τα μαντεμένια σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε. Όταν η φωτιά γίνει κάρβουνο, προσθέστε και τα δύο μαντεμένια σκεύη για να προθερμανθούν για 2-3 λεπτά.
- Αλείψτε το κοτόπουλο σε κύβους στην buffalo sauce και αλατοπιπερώστε. Τυλίξτε σε μπέικον και περάστε στα σουβλάκια.
- Σε ένα βαθύ μαντεμένιο σκεύος, προσθέστε τις γλυκοπατάτες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το θαλασσινό αλάτι, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 20 λεπτά και μετά αφαιρέστε από την φωτιά.
- Προσθέστε τα σουβλάκια κοτόπουλου σε μαντεμένιο σκεύος με ραβδώσεις και αφήστε τα να ψηθούν για 8-10 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε τα σουβλάκια από τη φωτιά και περιλούστε τα με ranch dressing και φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια.