Συστατικά
Γεμιστά Χοιρινά Μπριζολάκια
- ½ κούπα βούτυρο
- ½ κούπα σέλερι, κομμένο σε κύβους
- ¾ κούπα κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κούπα φρέσκο ψωμί σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι (allspice)
- 1 μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 10 χοιρινά μπριζολάκια (227 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα με μια τσεπούλα το καθένα
- 60ml ελαιόλαδο
- ¾ κούπας νερό
Γλάσο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
- Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 14 ολόκληρα γαρύφαλλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Επιπλέον φέτες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μαντεμένια κατσαρόλα για camping, λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε το σέλερι και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού, εάν είναι απαραίτητο, για περισσότερη υγρασία.
- Γεμίστε με το μείγμα την τσέπη από κάθε χοιρινή μπριζόλα, στη συνέχεια κλείστε με οδοντογλυφίδες και δέστε την κάθε μπριζόλα με κορδόνι κρεοπωλείου.
- Αφήστε τις μπριζόλες σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στα πλευρά τους και ρίξτε το νερό γύρω τους.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 50-55 λεπτά.
- Ενώ μαγειρεύετε τις μπριζόλες, ετοιμάστε γλάσο ανακατεύοντας την ζάχαρη και το άμυλο αραβοσίτου σε μια άλλη μαντεμένια κατσαρόλα 25.4 εκ.
- Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και διαφανής.
- Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο καπάκι για σερβίρισμα. Περιχύστε με το γλάσο και γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού.