Συστατικά
- 2 φιλέτα μοσχαριού mignon (170-200γρ. το καθένα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- ¼ κούπα Whiskey
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Διαλύστε την καστανή ζάχαρη & το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο whiskey και αφήστε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε καλά τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Προθερμάνετε σταδιακά το τηγάνι των 20.32 εκ.σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Θωρακίστε τα φιλέτα για 4-5 λεπτά στην μία πλευρά. Αναποδογυρίστε και προσθέστε βούτυρο και δεντρολίβανο. Αλείψτε με βούτυρο και μαγειρέψτε για 4-5 επιπλέον λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί όσο θέλετε.
- Απενεργοποιήστε τον καυστήρα. Προσθέστε προσεκτικά το μείγμα whiskey στο τηγάνι & aνάψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα με μακρύ χερούλι. Προσοχή: θα υπάρξει φωτιά!
- Αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί τελείως. Αφαιρέστε τις μπριζόλες και αφήστε τες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Γυρίστε το τηγάνι ξανά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πήξει το γλάσο.
- Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου και το δεντρολίβανο & ρίξτε το γλάσο πάνω από τα φιλέτα και σερβίρουμε.