Συστατικά
Sauce
- 1 ½ κούπες βατόμουρα (raspberries)
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
- 2 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ½ κούπα φρέσκο βασιλικό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σολομός
- 2 φιλέτα σολομού (170 γρ. περίπου το καθένα), με το δέρμα
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Συνδυάστε τα υλικά της sauce σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Χαμηλώστε για να σιγοβράσει η sauce και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε τον βασιλικό από τη σάλτσα και πετάξτε τον. Ανακατέψτε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ. Σουρώστε τη σάλτσα μέσα από ένα φίλτρο με λεπτό πλέγμα & αφήστε στην άκρη.
- Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. στεγνώστε τον σολομό με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε φυτικό έλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε τον σολομό, με το δέρμα προς τα πάνω, για 3-4 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αναποδογυρίστε. Αλείψτε με σάλτσα βατόμουρου και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το ψάρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, για 2-3 λεπτά. Περιχύστε με την σάλτσα και σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και φρέσκο βασιλικό.