Skip to content

Δωρεάν μεταφορικά άνω των 79€ (εντός Ελλάδας)

Φιλέτα Σολομού Με Sauce Bασιλικού & Bατόμουρου

Φιλέτα Σολομού Με Sauce Bασιλικού & Bατόμουρου

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Χρόνος Προετοιμασίας

5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος

15 λεπτά

Μερίδες

2

Συστατικά

Sauce
  • 1 ½ κούπες βατόμουρα (raspberries)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κούπα φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σολομός
  • 2 φιλέτα σολομού (170 γρ. περίπου το καθένα), με το δέρμα
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε τα υλικά της sauce σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Χαμηλώστε για να σιγοβράσει η sauce και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε τον βασιλικό από τη σάλτσα και πετάξτε τον. Ανακατέψτε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ. Σουρώστε τη σάλτσα μέσα από ένα φίλτρο με λεπτό πλέγμα & αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. στεγνώστε τον σολομό με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε φυτικό έλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε τον σολομό, με το δέρμα προς τα πάνω, για 3-4 λεπτά.
  3. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αναποδογυρίστε. Αλείψτε με σάλτσα βατόμουρου και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το ψάρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, για 2-3 λεπτά. Περιχύστε με την σάλτσα και σερβίρετε.
  4. Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και φρέσκο ​​βασιλικό.
Close (esc)

BLACK FRIDAY -20% IS ON

Hurry Up and secure your your favourite items. Limited Quantity...

Επιβεβαίωση Ηλικίας

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση