Συστατικά
- 700 γρ. ή 2 μεσαίες γλυκές ντομάτες
- 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 ¼ κούπες ελαιόλαδο, χωριστά
Εκτέλεση
- Καλύψτε τις γλυκοπατάτες με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίστε τες και αφαιρέστε την φλούδα.
- Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κύβους του 1 εκ. & πασπαλίστε με το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και ¼ κούπα ελαιόλαδο.
- Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, για 3-5 λεπτά. Προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά από όλες τις πλευρές, για 10 λεπτά περίπου. Ανακατέψτε με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρετε.*