Συστατικά
- 2 ολόκληρα (ili 4 μισά) στήθη πάπιας με την πέτσα, χωρίς τα κόκαλα (περίπου 200 γρ. το καθένα)
- αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πέριπέρι 400 γ 400 γ 400 γl> 400. φrέσκα σμέουρα ή γλυκά ξινά cerάsia, αναλογα με το τι είναι εποχής
- 2 κυταλιές ξύδι bat όμουρου
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Pripremite φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Charaqte το δέρμα της πάπιας σε μοτιβο με diamondια και paspalliste τα στήθη με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα στήθη, με το δέρμα προς τα κάτω, σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Τοποθετήστε το τηγάνι σe μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε έως ότου το δέρμα γίνει χρυσό καφέ. Αφαιρέστε προσεκτικsak nite το Δυνατόν περισσότερο λίπος και ύύξτε σε ερμ>> κλειlike Δο µ µ µ ksυ. ίστε το στήθος, με το Δέρμα προς τα πάνω και τοποθετήστε τογάνι στο φούρνο. Pecite jelo kao sredstvo za pečenje, 8-10 minuta za srednje pečeno. Μεταφέρετε τα στήθη πάπιας ε μια ζεστή πιατέλα για να ξεκουραστoύν τουλχιστον 5 minuta. Τα στήθη μπορούν στη συνέχεια να τεμαχιστούν ή ν αφεθούν ολόκλρα για σεα σ µα. νι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα σμέουρα και μαγειρέέτε λίγο έως nuta αρχ__ο σ σ, 1 1 ανάλογα με την ωριμότητά τους. Πασπαλίζουμε με το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέστε νόστιμα για να "καθαρισει" το τηγάνι, ξύνοντας τα νόσtimα κομμάτια aπό το κάτω μερος τ ης κατσαρόλας. Πeryχύσte πάνω από το στήθος πάpiας για serbirisma.